Ohjelma

Oluexpon viime vuonna lanseeraama Dieta Ruokastudio jatkaa Olutliiton puheenjohtajan ja Laurean lehtorin Anikó Lehtisen juontamana tänäkin vuonna.

Laadukkaiden ja dynaamisten esitysten aiheina on ruoka ja olut, ja ohjelmistossa luvassa niin maailmankuulun panimomestari Garrett Oliverin haastattelua juustomaistatuksen kera kuin Dietan keittiömestareiden fine dining -kokkaamista. Lavalla nähdään myös BarLaurean kokit, Visun Villisika ja espoolainen Fat Lizard -ravintola. Jokaiseen luentoon liittyvät luonnollisesti teeman mukaiset, makunystyröitä hivelevät maistiaiset festivaaliyleisölle.

Luvassa on siis entistä loistavampi ohjelmisto, jollaista ei muualla Suomessa nähdä!

Visun Villisika

Esitysajat: PE 17:00, LA 16:00, SU 16:00.

Visun Villisika on villisikatila Visuvedellä, missä kasvatetaan villisikoja ulkotarhoissa, missä ne elävät mukavasti maata tonkien ja mutakylvyistä nauttien. >Lähiruualla syötetyt villisiat kasvavat yli kaksi vuotta.

Visun Villisika kertoo miten villisianlihaa voi hyödyntää ruuanlaitossa ja miten se sopii oluen kera. festivaaliyleisö saa myös maistiaisia maukkaasta villisianlihasta.

Dietan Keittiömestarit

Esitysajat: PE 18:00, LA 18:00, SU 17:00.

Dietan keittiömestarit erikoistuu OlutExpossa näyttämään miten oluen avulla saadaan aikaan oikeata fine dining -ruokaa.

Oluen kanssa kokataan lavalla annoksia, joita olemme tottuneet näkemään vaan parhaimmissa ravintoloissa. Annoksia pääse maistamaan myös festivaaliyleisö.

BarLaurea

Esitysajat: PE 19:00, LA 19:00, SU 19:00.

BarLaurea on Laurea-ammattikorkeakoulun opetusravintola, jossa tarjoillaan niin lounasta kuin fine dining -annoksia.

Tänä vuonna BarLaurea kertoo lavalla oluen ja ruuan yhdistelemisestä jälkiruuissa ja oluen ja ruuan vastuullisista raaka-ainevalinnoista. Laurean opiskelijat ovat valmistaneet vastuullisuusteeman mukaisen maisteluannoksen Ruokastudion yleisölle.

Ravintola Fat Lizard

Esitysajat: LA 17:00, SU 18:00.

Espoolainen ravintola Fat Lizard on uudenlainen olueen ja ruokaan keskittyvä, saman kaupungin Fat Lizard Brewing Co. -panimon lippulaivapaikka. Ravintolassa paistuvat niin pizzat kuin mehevät ja ruokaisat liha- ja kasvisruuat.

Ravintola kertoo lavalla oman tarinansa ja puhumme myös siitä, miten monipuoliselle ruokalistalle tehdään olutsuosituksia. Festivaaliyleisö pääsee maistamaan ravintolan ruokafilosofian mukaan tehtyjä maistiaisia.

 

Garrett Oliver

Esitysajat: PE 20:00, LA 20:00.

Garrett Oliver on panimomaailman suuria nimiä, Brooklyn Breweryn panimomestari, joka on kirjoittanut kirjoja oluesta ja kiertää maailmalla kertomassa oluen ilosanomaa. Oliver on itsekin suuri kulinaristi, joten hänen erityisalansa on olut ja ruoka.

Studiossa Oliver valottaa omaa olut ja ruoka -filosofiaansa yleisölle, ja samalla yhdistellään juustoja olueen.